keyboard_arrow_right
Thai-hieronta Kauhajoki

Suomi pori sihteeriopi

suomi pori sihteeriopi

Porin arkkitehtonisesti näyttävimpiin osiin kuuluvat Etelärannan kiviset uusrenessanssi -tyyliset rantakorttelit, sekä Pohjoispuisto , joka sisältää muun muassa uusklassisen Porin raatihuoneen , jonka on suunnitellut Carl Ludvig Engel sekä August Krookin pääteoksen, Junneliuksen palatsin. Keskustan maamerkkinä toimii myös uusgoottilainen Keski-Porin kirkko.

Jugend-ajan kohteista edustava on Usko Nyströmin vuonna suunnittelema Cygnaeuksen koulu. Porin väkiluku on ollut viime vuosina kuntaliitosten myötä nousussa ja kaupungissa asui Ulkomaan kansalaisten osuus on 2,1 prosenttia. Vuonna syntyi lasta ja kuolleisuus oli 1 Kaupunkiin muutti kotimaasta 3  uutta asukasta, kun sieltä muutti pois 3  ihmistä. Kun huomioidaan lisäksi siirtolaisuus, asukkaiden määrä väheni Pori on yksikielisesti suomenkielinen kaupunki. Ruotsin kieltä puhuu äidinkielenään 0,5 prosenttia asukkaista.

Suomi on ollut Porin hallintokieli vuodesta lähtien. Muut kielet -ryhmän suurin yksittäinen kieli on venäjä. Porin asukasluku nousi luvulla 80  tuntumaan ja väheni siitä luvulle saakka, kunnes vuoden kuntaliitos Noormarkun kanssa nosti asukasluvun runsaaseen 83  Asukasluku nousi edelleen Lavian kuntaliitoksen myötä vuonna Suuria asukasluvun harppauksia voidaan selittää alueliitoksilla.

Taulukossa on käytetty kulloinkin voimassa ollutta aluejakoa. Seuraavassa kuvaajassa on esitetty kaupungin väestönkehitys viiden vuoden välein vuodesta lähtien. Käytetty aluejako on 1. Alueliitoskuntien tiedot on yhdistetty. Nämä alueet muodostuvat kylistä ja kaupunginosista. Porissa on 92 kaupunginosaa. Yliopistollinen koulutus käynnistyi Porissa vuonna Tällöin aloitti toimintansa Porin koulutus- ja tutkimuskeskus, jossa yhteistyössä Tampereen teknillisen korkeakoulun ja Turun kauppakorkeakoulun kanssa järjestettiin teknillistä ja liiketaloudellista täydennyskoulutusta.

Ammatillinen jatkokoulutus insinööristä diplomi-insinööriksi alkoi vuonna Toiminta siirtyi Porin Puuvillan tiloihin vuonna Tampereen teknillisen korkeakoulun ja Turun kauppakorkeakoulun toiminnot yhdistettiin Porin korkeakouluyksiköksi vuonna Turun yliopisto ja Taideteollinen korkeakoulu tulivat mukaan toimintaan vuosina — Porin korkeakouluyksikön nimi muuttui Porin yliopistokeskukseksi  vuonna Porin yliopistokeskuksessa toimivat Aalto-yliopisto , Tampereen teknillinen yliopisto , Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto.

Yliopistokeskuksessa voi opiskella tekniikkaa , kauppatieteitä , humanistisia tieteitä , yhteiskuntatieteitä ja visuaalista kulttuuria. Porin yliopistokeskuksessa toimii Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry. SAMKissa opetusta järjestetään neljällä osaamisalueella: Ammattikorkeakoulu toimii neljällä paikkakunnalla: Porissa, Raumalla , Kankaanpäässä ja Huittisissa. Porissa toimii myös Diakonia-ammattikorkeakoulun yksikkö, jossa voi suorittaa sosionomin ja sairaanhoitajan AMK-tutkinnot.

Sosionomin tutkintoon voidaan liittää diakonin virkakelpoisuus, ja vastaavasti sairaanhoitajan tutkintoon diakonissan virkakelpoisuus.

Esiopetukseen Porissa osallistuu vuosittain yli lasta, yli 90 prosenttia koko ikäluokasta. Peruskouluopetus on Porissa monipuolista. Kaupungissa toimii 25 kaupungin ylläpitämää peruskoulua ja kolme perusopetuksen erityiskoulua. Lisäksi kaupungissa toimii peruskoulua korvaavina kouluina yksityiset Porin kristillinen koulu, Porin steinerkoulu ja ruotsinkielinen Björneborgs svenska samskola.

Peruskoululaisia on yhteensä noin 7  Porin Lyseon lukio, Porin suomalaisen yhteislyseon lukio sekä Porin aikuislukio. Meri-Porin lukio ja Lavian lukio lakkautettiin vuonna ja Länsi-Porin lukio vuotta myöhemmin. Lukiosta löytyy kuvataide-, ilmaisu-, urheilu- ja luonnontiedepainotusta sekä mahdollisuus valita erityisiä liiketalouskursseja.

Lisäksi on ruotsinkielinen lukio. Toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoaa myös Palmgren-konservatorio , josta valmistutaan musiikkiteknologiksi ja muusikoksi. Ammatillista koulutusta opiskelevia on noin 3  Porissa toimii Satakunnan sairaanhoitopiirin Satakunnan keskussairaala. Porin perusturvakeskus järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut, joihin kuuluu mm.

Lääkärien, terveydenhoitajien ja sairaanhoitajien palvelut hoidetaan kolmella lähipalvelualueella: Lääkärin vastaanottoa tarjotaan Maantiekadun pääterveysasemalla, Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa, Pihlavan terveysasemalla, Reposaaren terveysasemalla, Noormarkun terveysasemalla sekä Puuvillan kauppakeskuksen yhteydessä toimivalla Pohjois-Porin terveysasemalla. Porin Mäntyluoto toimii valtatie 2: Valtatie päättyi alun perin Porin keskustaan, mutta vuoden tienumerointiuudistuksessa seututie Porista Mäntyluodon satamaan numeroitiin valtatieksi 2.

Pori toimii myös alkupisteenä valtateille 23 ja 11 , ja valtatie 8 kulkee kaupungin halki. Paikallista bussiliikennettä Porissa ja sen lähikunnissa hoitaa pääasiassa Porin Linjat 26 linjallaan. Sillä on matkustajia vuosittain noin 1,7 miljoonaa. Syksyllä aloitti uutena linjana cityliikennelinja tiheällä vuorovälillä reitillä Keskussairaala—Matkakeskus—Kauppatori—Puuvilla.

Kesäaikaan Porin julkista liikennettä hoitaa myös kaupunkijuna, joka liikennöi kerran tunnissa reittiä Kauppatori—Rautatieasema—Porttaali—Urheilukeskus—Kirjurinluoto—Kauppatori. Porin rautatieasemalta on päivittäin suorat yhteydet Tampereelle. Suora InterCity-vuoro Helsingin ja Porin välillä lakkautettiin vuonna , mutta se aloitettiin uudelleen kesäkuussa yhdellä edestakaisella päivittäisvuorolla. Porin satama on yksi Pohjoismaiden suurimpia sahatavarasatamia, Suomen johtavia konttisatamia sekä Pohjanlahden syvin satama 15,3 metriä.

Se koostuu kolmesta erillisestä osasta: Mäntyluodosta , Tahkoluodon syväsatamasta sekä öljy- ja kemikaalisatamasta. Porin sataman lisäksi Porissa sijaitsee myös Reposaaren keskuskalasatama. Porin jalankulku- ja pyöräilyverkoston pituus on yli kilometriä. Suorat pyörätiet ovat muun muassa Yyteriin , jonne on matkaa kaupungin keskustasta noin 18 kilometriä. Porissa on asukaslukuun suhteutettuna ja absoluuttisena lukumääränä eniten mopoautoja kaikista Suomen kunnista.

Porin lentoasema on aika ajoin tarjonnut reittiliikenneyhteyksiä mm. Lentoasemalta on myös suoria lentoja ulkomaiden lomakohteisiin. Lentoasema palvelee runsaasti liikematkustajia, ja Pori Jazzien aikaan tilauslentoliikenne on vilkasta. Vuonna aseman matkustajamäärä oli noin 26  Suomen Ilmailuopisto sijaitsee Porissa, ja se on lentoaseman suurimpia käyttäjiä.

Porin kaupunginvaltuustossa on 59 paikkaa. Vuoden kuntavaaleissa annettiin 40 ääntä, mikä oli 58,3 prosenttia äänioikeutetuista. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Vasemmistoliiton Oili Heino, toinen varapuheenjohtaja Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja kolmas varapuheenjohtaja Juha Vasama Kokoomuksesta.

Työpaikkoja oli 35  vuonna Porin suurimmat työnantajat työntekijämäärällä mitattuna vuonna Porissa on järjestetty vuodesta lähtien vuosittain Pori Jazz -festivaalit, joka on yksi suurimpia Suomessa järjestettäviä festivaaleja, ja Porissa sekä koko Satakunnassa järjestettävistä tapahtumista tunnetuin. Jazzit sijoittuvat perinteisesti heinäkuulle. Toista suurta kansainvälistä tapahtumaa, kansankulttuurifestivaali Pori Folkia , on Porissa puolestaan järjestetty vuodesta alkaen.

Näiden lisäksi Porissa järjestetään myös muun muassa Lainsuojattomat-teatterifestivaalia ja vuodesta alkaen Kirjurinluodolla on järjestetty kesäisin Porispere -rockfestivaali. Teatteritaiteella on Porissa pitkät perinteet, sillä Suomen ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteri aloitti toimintansa juuri Porissa vuonna Nykyisin tuo teatteri kantaa nimeä Suomen Kansallisteatteri , ja sijaitsee Helsingissä. Sen lisäksi Porissa on useita muitakin teattereita, kuten Rakastajat-teatteri. Säveltäjistä Porissa syntyi Selim Palmgren vuonna Museotarjonnasta Porissa vastaavat Satakunnan Museo ja kansainvälisestikin arvostettu Porin taidemuseo.

Taidemuseo toiminta aloitettiin vuonna , ja museon kokoelmat koostuivat Maire Gullichsenin o. Ahlström lahjoittamasta teoksesta. Gullichsenin kokoelma käsitti lähinnä kotimaista modernia taidetta luvulta lähtien. Satakuntalaista kulttuuriperintöä vaalii Satakunnan Museon alaisuudessa toimivat Korsmanin talo sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo.

Satakunnan Museon alaisuudessa toimii niin ikään myös satakuntalaista kosteikkoluontoa esittelevä Luontotalo Arkki. Porin kaupunginkirjasto toimii myös Satakunnan maakuntakirjastona. Pääkirjaston lisäksi kirjaston toimipisteitä ovat Ahlaisten kirjasto, Käppärän kirjasto, Lavian kirjasto, Nakkilan kirjasto, Noormarkun kirjasto, Pihlavan kirjasto, Reposaaren kirjasto, Ruosniemen kirjasto, Sampolan kirjasto, Satakunnan keskussairaalan kirjasto sekä kirjastoauto.

Vuonna kirjasto vietti perustamisensa vuotisjuhlia. Pori on tunnettu myös lastenkulttuurista ja monet eri kulttuurialan toimijat suuntaavat toimiaan ja palveluitaan lastenkulttuuriin. Porin lastenkulttuurikeskus — Satakunnan lastenkulttuuriverkosto on aloittanut toimintansa vuonna ja se kuuluu valtakunnalliseen Taikalamppu -lastenkulttuurikeskusten verkostoon.

Keskus koordinoi osaltaan koko Satakunnan alueen lastenkulttuurityötä. Kuvataiteen taiteen perusopetusta antaa Porin lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja aikuisille Porin Taidekoulu. Musiikkialan ammatillista koulutusta ja taiteen perusopetusta tarjoaa Palmgren-konservatorio. Porissa toimii myös sen kaupunginorkesteri Pori Sinfonietta. Itse orkesteritoiminta Porissa alkoi jo vuonna Sinfonietan konsertit pidetään pääosin vuonna valmistuneessa Promenadikeskuksessa. Se sijaitsee Porin ydinkeskustassa, pää- ja kävelykatu Yrjönkadun varrella.

Se vastaa myös Porin elokuvatarjonnasta, sillä samassa rakennuksessa toimii Finnkinon viisi salia käsittävä elokuvateatteri. Suosittuja porilaisia yhtyeitä varsinkin luvulla ovat olleet mm. Dingo , Mamba ja Yö , joka tunnetaan myös ilmiönä Porirock. Porista on luvun alkuvuosina kehittynyt yksi Suomen vireimpiä vaihtoehtoisen taiteen keskuksia. Kaupungissa toimii useita maankuuluja vaihtoehtoisia pop- ja rock-yhtyeitä, muutamia vaihtoehtoteattereita, aktiivinen performanssitaideryhmä ja performanssifestivaaleja sekä muuta vaihtoehtoista taideaktivismia järjestävä Taiteilijaseura NYTE.

Vuonna julkaistu Pori-kirja kuvaa kaupungin lähimenneisyyden kehitystä ja nykypäivää kaunistelemattoman realistisesti. Porissa ilmestyy kolme sanomalehteä. Niistä ylivoimaisesti suurin ja tunnetuin on Satakunnan Kansa , joka on levikiltään maan yhdenneksitoista suurin sanomalehti. Ne ovat luvulla joutuneet taloudellisen tilanteensa johdosta supistamaan ilmestymisensä yhteen kertaan viikossa ja Satakunnan Työ muuttui verkkolehdeksi vuonna Näiden lisäksi vuonna lakkautettu keskustalainen sanomalehti Lalli ilmestyi viimeiset vuotensa Porissa.

Kaupungin viimeinen ruotsinkielinen lehti Björneborgs Tidning lopetti ilmestymisensä vuonna Porissa julkaistaan myös kahta ilmaisjakelulehteä. Satakunnan Viikko ja Uusi Pori ilmestyvät kerran viikossa. Pihlavan kaupunginosassa ilmestyy ilmaisjakelulehti Meriporilainen ja vuonna Poriin liitetyssä Noormarkun kunnassa kerran viikossa ilmestyvä Luoteisväylä.

Lisäksi Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry julkaisee ilmaisjakeluna Porin ylioppilaslehti Pointtia [45]. Yleisradiolla on Porissa oma aluetoimitus, Yle Pori , joka tekee uutisia ja ohjelmaa niin alueellisiin kuin valtakunnallisiin lähetyksiin televisioon, radioon ja nettiin.

Se on yksi Radio Suomen maakuntaradioista. Paikallisradio Eazy toimi vuosina — Se perustettiin talvimyrskyn keskellä Porissa Suomen vanhin urheiluseura toimii edelleen aktiivisesti edistääkseen purjehdus- ja veneilyharrastusta. Sen kotisatama sijaitsee Mäntyluodon kaupunginosassa, Kallon saarella. Se on voittanut Suomen mestaruuden kolme kertaa; vuosina , ja Hopeaa Ässät on saavuttanut vuosina , , ja Se perustettiin vuonna , kun vuonna mestaruuden voittanut Porin Karhut ja mestaruutta juhlinut Rosenlewin Urheilijat yhdistettiin.

Ässien jäähallina toimii paikkainen Isomäki Areena , joka alun perin vuonna rakennettiin tekojääradaksi. Se katettiin vuonna Porissa toimii myös vuonna perustettu jääkiekkoseura Karhu HT , ja sen kotihallina on Isomäki Areena. Jalkapallossa Poria on edustanut menestyksekkäimmin nimellä Porin Pallo-Toverit perustettu ja uuden nimen luvun alussa saanut FC Jazz , joka on voittanut Veikkausliigan mestaruuden kaksi kertaa, vuosina ja Seuran edustusjoukkue hakeutui konkurssiin vuonna Seura tiputettiin kuudennelle sarjatasolle konkurssin jälkeen, mutta se on noussut sieltä vuosikymmenen aikana takaisin suomalaiselle jalkapallokartalle.

Vuonna seuran edustusjoukkueen sarjataso on Kakkonen. Muita porilaisjoukkueita ovat mm. PoPa ja Musan Salama. Vuonna Rosenlewin Urheilijat sai mestaruussarjassa hopeaa.

Porin stadion on vuodesta toiminut porilaisen jalkapallon päänäyttämönä. Jalkapallon talviharjoittelupaikoista tärkein on puolestaan Karhuhalli. Yleisurheilussa Poria edustavat nykyään Porin Yleisurheilu ja kuntaliitoksessa porilaisseuraksi tullut Noormarkun Nopsa. Molemmilla seuroilla on useita nuorten tasolla menestyneitä urheilijoita ja muutamia SM-tason urheilijoitakin. Ympärivuotiset harjoittelumahdollisuudet ovat myös yleisurheilijoilla loistavat Karhuhallin ansiosta.

Muita porilaisia urheiluseuroja on muun muassa pesäpallojoukkue Pesäkarhut , salibandyjoukkue FBT Karhut , kaukalopallojoukkue Porin Kärpät , jalkapallojoukkue Pihlavan Työväen Urheilijat , jääpallojoukkue Narukerä , Porin Uimaseura , amerikkalaista jalkapalloa 1.

Pori Björneborg vaakuna sijainti Porin raatihuone www. Tilastoja Suomen ilmastosta — Porin väestönkehitys — Vuosi Asukkaita Paikannimet kahdella kielellä — pitkä kulttuuriperinne Karhukaupungin Demarit yhdistys , Karhukaupungin Kodinpalvelut yritys , Karhu vieraili Porin kansallisessa kaupunkipuistossa: Teoksen verkkoversio PDF viitattu 7.

Your email address will not be published. Skip to content Kategoria, Otsikko, Kuva. Hierontaa ei seksiä Satakunta B: Minkälaisia nämä Porin hierontapaikat on? Saako oikein hyvää perinteistä Thaihierontaa?

Poliisi on ihan itse todennut, että jokaisessa thaihieromalaitoksessa myydään äijille seksiä jatkuvasti ja säännöllisesti. Ennenkuin saadaan sellainen laki. En tiedä kuinka monet tämän alan hierojista on oikeasti koulutettu asiaan ja kuinka moni käytännössä tarjoaa vain seksipalveluja.

Thai seksi eroottinen hieronta pori Escort finland kyrvän runkkaus Pillu ja perse porin alastomat miehet live chat suomi päivystys Thai hieronta tikkurila irc galleria tissit. Katsoitko muuten Kukkulan kuningas- elokuvan viikolla?

Porin kaupunkikuva alkoi kehittyä nykyisen kaltaisekseen vuoden , viimeisen suurpalon, jälkeen, jolloin kaupungista haluttiin tehdä avarampi ja jolloin lääninarkkitehti G. Chiewitz suunnitteli nykyisen asemakaavan keisari Nikolai I: Porin keskusta on Kokemäenjoen etelärannalla. Keskustan katuverkko muodostaa tyypillisen ruutukaavan. Siihen kuuluu myös kaksi toisensa kohti­suorasti leikkaavaa, muita katuja huomattavasti leveämpää esplanadi­tyyppistä puistokatua , joista toisen nimenä on näiden risteys­kohdan pohjois­puolella Pohjois­puisto, etelä­puolella Etelä­puisto, toisen taas vastaavasti Itä­puisto ja Länsi­puisto.

Merkittävä osa kaupunkikuvaa on kauppojen reunustama, jokivarresta etelään johtava Yrjönkatu , joka vuonna muutettiin kävelykaduksi ja on Suomen ensimmäinen asemakaavalla vahvistettu kävelykatu, [27] sekä laajat puistokeskittymät. Myöhemmin etenkin kaupungin keskustan ilmeen kohottamista on pidetty tärkeänä, ja Maa-Porin osayleiskaavassa esiteltiin projekti, joka loisi kaupunkiin erityisen kevyen liikenteen ja palveluiden akselin. Promenadi-Pori, jota nimeä projektista alettiin käyttää vuodesta lähtien, alkaisi kaupungin pohjoisosista, Toejoen ja Isonsannan kaupunginosien yhteisestä keskustasta entisen Vaasantien päästä ja jatkuisi Isonsannan halki nykyisen yliopistokeskuksen ohi ja Kokemäenjoen ylitse Yrjönkadun kävelykadulle.

Kävelykadun toisesta päästä akseli jatkuisi rautatieaseman ja Isonmäen laajan urheilukeskuksen kautta läntisen Porin kaupalliseen keskittymään Turun maantien eli valtatie 8: Promenadi-projekti jatkoi jo vuonna avatun ja Suomessa ensimmäisen pysyvän kävelykadun aloittamaa keskustan uudistamista. Projektin tavoitteena on ollut kaupunkikeskustan säilyttäminen elävänä, viihtyisyyden sekä palveluiden parantaminen ja kevyen ja joukkoliikenteen sekä liikenne- ja pysäköintijärjestelyiden kehittäminen.

Keskeisiä katutiloja jaksotettiin tilallisesti uusien rakenteiden kuten katosten , kalusteiden , istutusten ja opasteiden sekä materiaalien , värityksen ja valaistuksen avulla. Projektilla on ollut erityinen vaikutus keskustan viihtyisyyteen. Lisäksi projektin vauhdittamana on syntynyt kävelykadun varteen vuonna rakennettu musiikki- ja elokuvateatterikeskus Promenadikeskus , Kirjurinluodolta joen etelä- ja pohjoisrannoille kulkevat kävelysillat sekä Raatimiehenluotoon erityisesti Pori Jazzin konserttikäyttöön suunniteltu Delta-areena , joka otettiin käyttöön vuonna Matkakeskuksen perustaminen rautatieaseman yhteyteen vuonna täydensi hanketta.

Vuonna Poriin perustettiin Porin kansallinen kaupunkipuisto , jonka ytimen muodostavat Promenadi-Poriin kuuluvat puistoakselit , näihin liittyvät hautausmaat, ja joka edelleen jatkuu pohjoisessa Kokemäenjoen suiston luodoille ja etelässä Porin metsään.

Porin arkkitehtonisesti näyttävimpiin osiin kuuluvat Etelärannan kiviset uusrenessanssi -tyyliset rantakorttelit, sekä Pohjoispuisto , joka sisältää muun muassa uusklassisen Porin raatihuoneen , jonka on suunnitellut Carl Ludvig Engel sekä August Krookin pääteoksen, Junneliuksen palatsin. Keskustan maamerkkinä toimii myös uusgoottilainen Keski-Porin kirkko. Jugend-ajan kohteista edustava on Usko Nyströmin vuonna suunnittelema Cygnaeuksen koulu. Porin väkiluku on ollut viime vuosina kuntaliitosten myötä nousussa ja kaupungissa asui Ulkomaan kansalaisten osuus on 2,1 prosenttia.

Vuonna syntyi lasta ja kuolleisuus oli 1 Kaupunkiin muutti kotimaasta 3  uutta asukasta, kun sieltä muutti pois 3  ihmistä. Kun huomioidaan lisäksi siirtolaisuus, asukkaiden määrä väheni Pori on yksikielisesti suomenkielinen kaupunki. Ruotsin kieltä puhuu äidinkielenään 0,5 prosenttia asukkaista. Suomi on ollut Porin hallintokieli vuodesta lähtien. Muut kielet -ryhmän suurin yksittäinen kieli on venäjä.

Porin asukasluku nousi luvulla 80  tuntumaan ja väheni siitä luvulle saakka, kunnes vuoden kuntaliitos Noormarkun kanssa nosti asukasluvun runsaaseen 83  Asukasluku nousi edelleen Lavian kuntaliitoksen myötä vuonna Suuria asukasluvun harppauksia voidaan selittää alueliitoksilla. Taulukossa on käytetty kulloinkin voimassa ollutta aluejakoa. Seuraavassa kuvaajassa on esitetty kaupungin väestönkehitys viiden vuoden välein vuodesta lähtien. Käytetty aluejako on 1. Alueliitoskuntien tiedot on yhdistetty.

Nämä alueet muodostuvat kylistä ja kaupunginosista. Porissa on 92 kaupunginosaa. Yliopistollinen koulutus käynnistyi Porissa vuonna Tällöin aloitti toimintansa Porin koulutus- ja tutkimuskeskus, jossa yhteistyössä Tampereen teknillisen korkeakoulun ja Turun kauppakorkeakoulun kanssa järjestettiin teknillistä ja liiketaloudellista täydennyskoulutusta.

Ammatillinen jatkokoulutus insinööristä diplomi-insinööriksi alkoi vuonna Toiminta siirtyi Porin Puuvillan tiloihin vuonna Tampereen teknillisen korkeakoulun ja Turun kauppakorkeakoulun toiminnot yhdistettiin Porin korkeakouluyksiköksi vuonna Turun yliopisto ja Taideteollinen korkeakoulu tulivat mukaan toimintaan vuosina — Porin korkeakouluyksikön nimi muuttui Porin yliopistokeskukseksi  vuonna Porin yliopistokeskuksessa toimivat Aalto-yliopisto , Tampereen teknillinen yliopisto , Tampereen yliopisto ja Turun yliopisto.

Yliopistokeskuksessa voi opiskella tekniikkaa , kauppatieteitä , humanistisia tieteitä , yhteiskuntatieteitä ja visuaalista kulttuuria. Porin yliopistokeskuksessa toimii Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry.

SAMKissa opetusta järjestetään neljällä osaamisalueella: Ammattikorkeakoulu toimii neljällä paikkakunnalla: Porissa, Raumalla , Kankaanpäässä ja Huittisissa. Porissa toimii myös Diakonia-ammattikorkeakoulun yksikkö, jossa voi suorittaa sosionomin ja sairaanhoitajan AMK-tutkinnot. Sosionomin tutkintoon voidaan liittää diakonin virkakelpoisuus, ja vastaavasti sairaanhoitajan tutkintoon diakonissan virkakelpoisuus. Esiopetukseen Porissa osallistuu vuosittain yli lasta, yli 90 prosenttia koko ikäluokasta.

Peruskouluopetus on Porissa monipuolista. Kaupungissa toimii 25 kaupungin ylläpitämää peruskoulua ja kolme perusopetuksen erityiskoulua. Lisäksi kaupungissa toimii peruskoulua korvaavina kouluina yksityiset Porin kristillinen koulu, Porin steinerkoulu ja ruotsinkielinen Björneborgs svenska samskola.

Peruskoululaisia on yhteensä noin 7  Porin Lyseon lukio, Porin suomalaisen yhteislyseon lukio sekä Porin aikuislukio. Meri-Porin lukio ja Lavian lukio lakkautettiin vuonna ja Länsi-Porin lukio vuotta myöhemmin. Lukiosta löytyy kuvataide-, ilmaisu-, urheilu- ja luonnontiedepainotusta sekä mahdollisuus valita erityisiä liiketalouskursseja.

Lisäksi on ruotsinkielinen lukio. Toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoaa myös Palmgren-konservatorio , josta valmistutaan musiikkiteknologiksi ja muusikoksi. Ammatillista koulutusta opiskelevia on noin 3  Porissa toimii Satakunnan sairaanhoitopiirin Satakunnan keskussairaala. Porin perusturvakeskus järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut, joihin kuuluu mm. Lääkärien, terveydenhoitajien ja sairaanhoitajien palvelut hoidetaan kolmella lähipalvelualueella: Lääkärin vastaanottoa tarjotaan Maantiekadun pääterveysasemalla, Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa, Pihlavan terveysasemalla, Reposaaren terveysasemalla, Noormarkun terveysasemalla sekä Puuvillan kauppakeskuksen yhteydessä toimivalla Pohjois-Porin terveysasemalla.

Porin Mäntyluoto toimii valtatie 2: Valtatie päättyi alun perin Porin keskustaan, mutta vuoden tienumerointiuudistuksessa seututie Porista Mäntyluodon satamaan numeroitiin valtatieksi 2.

Pori toimii myös alkupisteenä valtateille 23 ja 11 , ja valtatie 8 kulkee kaupungin halki. Paikallista bussiliikennettä Porissa ja sen lähikunnissa hoitaa pääasiassa Porin Linjat 26 linjallaan. Sillä on matkustajia vuosittain noin 1,7 miljoonaa.

Syksyllä aloitti uutena linjana cityliikennelinja tiheällä vuorovälillä reitillä Keskussairaala—Matkakeskus—Kauppatori—Puuvilla. Kesäaikaan Porin julkista liikennettä hoitaa myös kaupunkijuna, joka liikennöi kerran tunnissa reittiä Kauppatori—Rautatieasema—Porttaali—Urheilukeskus—Kirjurinluoto—Kauppatori.

Porin rautatieasemalta on päivittäin suorat yhteydet Tampereelle. Suora InterCity-vuoro Helsingin ja Porin välillä lakkautettiin vuonna , mutta se aloitettiin uudelleen kesäkuussa yhdellä edestakaisella päivittäisvuorolla. Porin satama on yksi Pohjoismaiden suurimpia sahatavarasatamia, Suomen johtavia konttisatamia sekä Pohjanlahden syvin satama 15,3 metriä.

Se koostuu kolmesta erillisestä osasta: Mäntyluodosta , Tahkoluodon syväsatamasta sekä öljy- ja kemikaalisatamasta. Porin sataman lisäksi Porissa sijaitsee myös Reposaaren keskuskalasatama. Porin jalankulku- ja pyöräilyverkoston pituus on yli kilometriä. Suorat pyörätiet ovat muun muassa Yyteriin , jonne on matkaa kaupungin keskustasta noin 18 kilometriä. Porissa on asukaslukuun suhteutettuna ja absoluuttisena lukumääränä eniten mopoautoja kaikista Suomen kunnista.

Porin lentoasema on aika ajoin tarjonnut reittiliikenneyhteyksiä mm. Lentoasemalta on myös suoria lentoja ulkomaiden lomakohteisiin. Lentoasema palvelee runsaasti liikematkustajia, ja Pori Jazzien aikaan tilauslentoliikenne on vilkasta. Vuonna aseman matkustajamäärä oli noin 26  Suomen Ilmailuopisto sijaitsee Porissa, ja se on lentoaseman suurimpia käyttäjiä.

Porin kaupunginvaltuustossa on 59 paikkaa. Vuoden kuntavaaleissa annettiin 40 ääntä, mikä oli 58,3 prosenttia äänioikeutetuista. Ensimmäinen varapuheenjohtaja on Vasemmistoliiton Oili Heino, toinen varapuheenjohtaja Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja kolmas varapuheenjohtaja Juha Vasama Kokoomuksesta.

Työpaikkoja oli 35  vuonna Porin suurimmat työnantajat työntekijämäärällä mitattuna vuonna Porissa on järjestetty vuodesta lähtien vuosittain Pori Jazz -festivaalit, joka on yksi suurimpia Suomessa järjestettäviä festivaaleja, ja Porissa sekä koko Satakunnassa järjestettävistä tapahtumista tunnetuin.

Jazzit sijoittuvat perinteisesti heinäkuulle. Toista suurta kansainvälistä tapahtumaa, kansankulttuurifestivaali Pori Folkia , on Porissa puolestaan järjestetty vuodesta alkaen. Näiden lisäksi Porissa järjestetään myös muun muassa Lainsuojattomat-teatterifestivaalia ja vuodesta alkaen Kirjurinluodolla on järjestetty kesäisin Porispere -rockfestivaali.

Teatteritaiteella on Porissa pitkät perinteet, sillä Suomen ensimmäinen suomenkielinen ammattiteatteri aloitti toimintansa juuri Porissa vuonna Nykyisin tuo teatteri kantaa nimeä Suomen Kansallisteatteri , ja sijaitsee Helsingissä.

Sen lisäksi Porissa on useita muitakin teattereita, kuten Rakastajat-teatteri. Säveltäjistä Porissa syntyi Selim Palmgren vuonna Museotarjonnasta Porissa vastaavat Satakunnan Museo ja kansainvälisestikin arvostettu Porin taidemuseo.

Taidemuseo toiminta aloitettiin vuonna , ja museon kokoelmat koostuivat Maire Gullichsenin o. Ahlström lahjoittamasta teoksesta. Gullichsenin kokoelma käsitti lähinnä kotimaista modernia taidetta luvulta lähtien.

Satakuntalaista kulttuuriperintöä vaalii Satakunnan Museon alaisuudessa toimivat Korsmanin talo sekä Rakennuskulttuuritalo Toivo. Satakunnan Museon alaisuudessa toimii niin ikään myös satakuntalaista kosteikkoluontoa esittelevä Luontotalo Arkki. Porin kaupunginkirjasto toimii myös Satakunnan maakuntakirjastona.

Pääkirjaston lisäksi kirjaston toimipisteitä ovat Ahlaisten kirjasto, Käppärän kirjasto, Lavian kirjasto, Nakkilan kirjasto, Noormarkun kirjasto, Pihlavan kirjasto, Reposaaren kirjasto, Ruosniemen kirjasto, Sampolan kirjasto, Satakunnan keskussairaalan kirjasto sekä kirjastoauto. Vuonna kirjasto vietti perustamisensa vuotisjuhlia.

Pori on tunnettu myös lastenkulttuurista ja monet eri kulttuurialan toimijat suuntaavat toimiaan ja palveluitaan lastenkulttuuriin. Porin lastenkulttuurikeskus — Satakunnan lastenkulttuuriverkosto on aloittanut toimintansa vuonna ja se kuuluu valtakunnalliseen Taikalamppu -lastenkulttuurikeskusten verkostoon.

Keskus koordinoi osaltaan koko Satakunnan alueen lastenkulttuurityötä. Kuvataiteen taiteen perusopetusta antaa Porin lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja aikuisille Porin Taidekoulu. Musiikkialan ammatillista koulutusta ja taiteen perusopetusta tarjoaa Palmgren-konservatorio. Porissa toimii myös sen kaupunginorkesteri Pori Sinfonietta. Itse orkesteritoiminta Porissa alkoi jo vuonna Sinfonietan konsertit pidetään pääosin vuonna valmistuneessa Promenadikeskuksessa.

Se sijaitsee Porin ydinkeskustassa, pää- ja kävelykatu Yrjönkadun varrella. Se vastaa myös Porin elokuvatarjonnasta, sillä samassa rakennuksessa toimii Finnkinon viisi salia käsittävä elokuvateatteri. Suosittuja porilaisia yhtyeitä varsinkin luvulla ovat olleet mm. Dingo , Mamba ja Yö , joka tunnetaan myös ilmiönä Porirock.

Porista on luvun alkuvuosina kehittynyt yksi Suomen vireimpiä vaihtoehtoisen taiteen keskuksia. Kaupungissa toimii useita maankuuluja vaihtoehtoisia pop- ja rock-yhtyeitä, muutamia vaihtoehtoteattereita, aktiivinen performanssitaideryhmä ja performanssifestivaaleja sekä muuta vaihtoehtoista taideaktivismia järjestävä Taiteilijaseura NYTE.

Vuonna julkaistu Pori-kirja kuvaa kaupungin lähimenneisyyden kehitystä ja nykypäivää kaunistelemattoman realistisesti. Porissa ilmestyy kolme sanomalehteä. Niistä ylivoimaisesti suurin ja tunnetuin on Satakunnan Kansa , joka on levikiltään maan yhdenneksitoista suurin sanomalehti.

Ne ovat luvulla joutuneet taloudellisen tilanteensa johdosta supistamaan ilmestymisensä yhteen kertaan viikossa ja Satakunnan Työ muuttui verkkolehdeksi vuonna Näiden lisäksi vuonna lakkautettu keskustalainen sanomalehti Lalli ilmestyi viimeiset vuotensa Porissa. Kaupungin viimeinen ruotsinkielinen lehti Björneborgs Tidning lopetti ilmestymisensä vuonna Porissa julkaistaan myös kahta ilmaisjakelulehteä.

Satakunnan Viikko ja Uusi Pori ilmestyvät kerran viikossa. Pihlavan kaupunginosassa ilmestyy ilmaisjakelulehti Meriporilainen ja vuonna Poriin liitetyssä Noormarkun kunnassa kerran viikossa ilmestyvä Luoteisväylä.

Lisäksi Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry julkaisee ilmaisjakeluna Porin ylioppilaslehti Pointtia [45]. Yleisradiolla on Porissa oma aluetoimitus, Yle Pori , joka tekee uutisia ja ohjelmaa niin alueellisiin kuin valtakunnallisiin lähetyksiin televisioon, radioon ja nettiin.

Se on yksi Radio Suomen maakuntaradioista. Paikallisradio Eazy toimi vuosina — Se perustettiin talvimyrskyn keskellä Porissa Suomen vanhin urheiluseura toimii edelleen aktiivisesti edistääkseen purjehdus- ja veneilyharrastusta. Sen kotisatama sijaitsee Mäntyluodon kaupunginosassa, Kallon saarella.

Se on voittanut Suomen mestaruuden kolme kertaa; vuosina , ja Hopeaa Ässät on saavuttanut vuosina , , ja Se perustettiin vuonna , kun vuonna mestaruuden voittanut Porin Karhut ja mestaruutta juhlinut Rosenlewin Urheilijat yhdistettiin. Ässien jäähallina toimii paikkainen Isomäki Areena , joka alun perin vuonna rakennettiin tekojääradaksi.

Se katettiin vuonna Porissa toimii myös vuonna perustettu jääkiekkoseura Karhu HT , ja sen kotihallina on Isomäki Areena. Jalkapallossa Poria on edustanut menestyksekkäimmin nimellä Porin Pallo-Toverit perustettu ja uuden nimen luvun alussa saanut FC Jazz , joka on voittanut Veikkausliigan mestaruuden kaksi kertaa, vuosina ja Seuran edustusjoukkue hakeutui konkurssiin vuonna Seura tiputettiin kuudennelle sarjatasolle konkurssin jälkeen, mutta se on noussut sieltä vuosikymmenen aikana takaisin suomalaiselle jalkapallokartalle.

Skip to content Kategoria, Otsikko, Kuva. Hierontaa ei seksiä Satakunta B: Minkälaisia nämä Porin hierontapaikat on? Saako oikein hyvää perinteistä Thaihierontaa? Poliisi on ihan itse todennut, että jokaisessa thaihieromalaitoksessa myydään äijille seksiä jatkuvasti ja säännöllisesti. Ennenkuin saadaan sellainen laki. En tiedä kuinka monet tämän alan hierojista on oikeasti koulutettu asiaan ja kuinka moni käytännössä tarjoaa vain seksipalveluja.

Thai seksi eroottinen hieronta pori Escort finland kyrvän runkkaus Pillu ja perse porin alastomat miehet live chat suomi päivystys Thai hieronta tikkurila irc galleria tissit. Katsoitko muuten Kukkulan kuningas- elokuvan viikolla? Äiti Ja Poika Seksivideo filmejä.

suomi pori sihteeriopi

Suomi pori sihteeriopi -

Thai seksi eroottinen hieronta pori Escort finland kyrvän runkkaus Pillu ja perse porin alastomat miehet live chat suomi päivystys Thai hieronta tikkurila irc galleria tissit. Tampereen teknillisen korkeakoulun ja Turun kauppakorkeakoulun toiminnot yhdistettiin Porin korkeakouluyksiköksi vuonna Toista suurta kansainvälistä tapahtumaa, kansankulttuurifestivaali Pori Folkiaon Porissa puolestaan järjestetty vuodesta alkaen. Molemmilla seuroilla on useita nuorten tasolla menestyneitä urheilijoita ja muutamia SM-tason urheilijoitakin. Porin Lyseon lukio, Porin suomalaisen yhteislyseon lukio sekä Porin aikuislukio. Pori oli vallattu suuressa Pohjan sodassaseksitreffit videot haluan pillua venäläiset valtaajat tuhosivat runsain mitoin kaupungin infrastruktuuria. Anders Gilberg vt. Sivua on viimeksi muutettu Porin pinta-ala oli 1. Porin ympäristön suurimmat suot sijaitsevat Kullaalla ja Noormarkun itäosissa. Se koostuu kolmesta erillisestä osasta: Porin keskusta on Kokemäenjoen etelärannalla. Porin reuna-alueiden maaperä on etenkin Viasveden ja Kuuminaistenniemen suunnassa moreeniajoka koostuu kaikenkokoisista kiviaineksista.

 1. suomi pori sihteeriopi
  October 2, 2012 at 10:44

  -

 2. suomi pori sihteeriopi
  October 2, 2012 at 09:11

  -

 3. suomi pori sihteeriopi
  October 2, 2012 at 17:54

  -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *