keyboard_arrow_right
Paikallinen Nokia

Ikävä suomi suomi seksiseuraa

ikävä suomi suomi seksiseuraa

Keskustelu24 Suhteet Tunteet Ikävä Etin kohta täältä seksiseuraa Etin kohta täältä seksiseuraa jämpti. Miksi sua ei näy missään? Mikä kohtaaminen on jäänyt sinulla kaikkein parhaiten mieleen?

Vastaa alkuperäiseen viestiin Etin kohta täältä seksiseuraa Jos joku ei tule kohta tuohon ovelle ehdottelemaan. Käytä muuta kuin rekisteröityä käyttäjätunnustasi. Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä. Viesti sisältää lapsilta kiellettyä materiaalia. Ei koske tutkimuskutsuja sekä osto- ja myynti-ilmoituksia. Viesti on mainos tai massapostitus.

Viesti ei liity aiheeseen, tai ei ole suomea tai ruotsia. Vappuna oli myös koti-ikävä, mutta sitten kun sitä taas tarkemmin mietin, niin ei ne vapunvietot Suomessa itsellä ainakaan niin ikävän arvoisia ole olleet. Voisitko kirjoittaa syistä, miksi muutitte pois Suomesta ja siitä kun ensin saavuitte Austraaliaan, sopeutumisesta.

Mitkä asiat vaikuttivat sopeutumiseen ja miten asiat loksahtivat paikoille? Ne on aina tervetulleita, tasaisin väliajoin nimittäin loppuu aiheet kesken.

Ikääntyvien vanhempieni takia yritän käydä Suomessa useammin tai olla pidempään, ja samalla käyn myös kavereiden luona. Ehkä juuri vanhempien luona ollessa tajuan, miten aika on rientänyt, kun molemmat ovat eläkkeellä eikä isä enää ole täysin terveenä. Kotini on nyt Englannissa, mutta samalla tuntuu, että Suomessa pitäisi olla enemmän, vaikken paluumuuttoa olekaan miettimässä. Onneksi serkkuni perheineen ja muut naapurit ovat siellä auttamassa.

Voi olla, että vanhempien ikääntyessä joutuu itsekin miettimään siellä useammin käymistä. Täältä Ausseista on vaan niin kallista kovin usein käydä.

Ei paluumuutto kokonaan ole poissuljettu. Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että mies saisi varmaan töitä Suomesta. Jotenkin sitä kuvittelee Suomeen mennessä, että kaikki olisi niin kuin silloin, kun siellä on viime kerralla käynyt. Sitten kaikki onkin muuttunut. Toisaalta jotkut asiat ei tunnu muuttuvan koskaan, sellaiset, minkä soisi muuttuvan. Siinä varisee äkkiä muistoilta kultareunus. Samastun todellakin melkeinpa joka sanaasi.

Tuli juuri kymmenen vuotta ulkosuomalaisena tayteen ja vaikka noin yleensa en karsi Suomi-ikavasta, se voi tosiaan iskea mita yllattavimmissa tilanteissa. Muistan esimerkiksi, kun kerran Marokossa paahtavan kuumassa junavaunussa keskella ihmistungosta aloin yhtakkia kaivata sita omaa tilaa, mita Suomessa saa, viileytta ja kuulautta ja kaikkea, mika oli ihan erilaista kuin sen hetkinen tilanteeni.

Minulle joulu on talvisen koti-ikavan, vappu kevaisen koti-ikavan ja juhannus kesaisen koti-ikavan juhla. Silloin harvoin, kun noina maagisina aikoina Suomeen menen, ei se todellisuus tietenkaan olekaan niin kullanhohtoista kuin muistoissani.

Kesaisin kaipaan keskiyon aurinkoa ja sen kerran, kun vein vaimon Suomeen kesakuussa muka keskiyon aurinkoa ihailemaan, satoi toki vetta koko viikon eika auringosta vilaustakaan , talvisin lunta ja viimeksi kun marraskuussa menin kotiin, satoi vetta koko viikon eika lumesta vilaustakaan jne.

Totta on, etta mita pitempaan on poissa, sita vahemman kaipaa mitaan konkreettisia asioita. En ole enaa pitkaan aikaan rahdannut ruisleipaa tai turkinpippureita Suomen lomilta kotiin missa se on milloinkin ollut. Nyt olen menossa heinakuussa Suomeen ja odotan innolla junailua lapi kesaisen Suomen katsotaanpa sataako taas vetta koko viikon! Samoin on meidän visiiteillä nopeasti varissut kultareunus muistoilta. Viime kerralla oltiin joulun aikaan Suomessa, olin tietenkin haaveillut valkoisesta joulusta.

Oli ihan karmea loskasää ja kylmä viima. Itse myös vähemmän ja vähemmän kaipaan suomalaisia ruokia, muutamia tiettyjä lukuunottamatta. Niiden tilalle on tullut paljon uusia suosikkeja täällä Ausseissa. Tuntuu, että koska vuodenajat menee täällä päinvastoin, on vielä helpompi aina kaivata sitä, mitä ei juuri sillä hetkellä ole.

Hyvää Suomen lomaa, toivotaan, että Suomessa on tänä kesänä hyvä kesä! Englannissakin tuli asuttua, mutta niin vähän aikaa, että oikea asuminen ja oleilu jäi hyvin pieneksi, ja ikävä kyllä negatiiviseksi muistoksi. Miusta on hienoa, että oot päässyt kokeilemaan asumista eri maissa ja erilaisia elämäntyylejä. Se on aikamoinen rikkaus, kaikilla ei siihen ole mahdollisuutta. Ulkosuomalaisena joutuu luopumaan paljosta, mutta kyllä siitä saa vielä enemmän. Itsekin haluaisin vielä asua myös jossain muualla kuin Suomessa ja Australiassa, esimerkiksi juurikin Espanjassa.

Samanlaisia juttuja konttoreista olen kuullut myös muista Välimeren maista, varsinkin Italiasta. Ne olisikin hyvää harjoittelua meikäläisen kärsivällisyydelle! Iso positiivinen asia Euroopassa olisi kuitenkin se, että pystyisi vähän useammin edes käymään Suomessa. Luuletko, että vielä palaat Suomeen?

Kaikista vastauksista päätellen, mitä olen saanut, kuulostaa siltä että se jakaa aika kahtia ihmiset. Toiset palaavat ja toiset eivät. Hyvää kesää myös sinne! Ehdottomasti komppaan että ikävä on paikkaan jota ei ole enää olemassa. Melbournessa on tullut vietettyä viimeiset 7 vuotta ja Suomi ei ole enää mitä muistin sen olevan.

Ikävöin ihmisten rehellisyyttä ja luontoa, ehkä vähän sitä masentuneisuuttakin.. Suomessa käyn melkein kerran puolessatoista vuodessa ja vaikka kauppaan on ikävä, se on karu todellisuus joka siellä kohtaa salmiakin ja muiden herkkujen joukossa ja se on se ruuan kallistuminen vuosi vuodelta..

En tiedä olisiko edes varaa asua Suomessa enää! Paras lääke koti-ikävään on lentolippujen ostaminen. Ikävöin ihmisiä ja asioita Suomesta joita monia ei enää ole. Ei ole myöskään enää kotia eikä sitä turvallisuutta jonka se toi. Jos menisin sinne nyt, ei Suomi olisi enää se sama maa josta lähdin. Luulen että ikävöin eniten muistoja, en niinkään itse maata. Jos menisin sinne nyt, mitä jos en pitäisikään siitä millaiseksi synnyinmaani on muuttunut?

Ohhoh, siulla on pitkä aika vierähtänyt poissa Suomesta. Voin kuvitella, että jos sitä mitä Suomessa ikävöi, ei enää ole, ei välttämättä ole sinne ollut asiaa.

Tunteellinen reissu siitä varmaan tulisi, ja ilman niitä rakkaita asioita ja ihmisiä nykyinen Suomi voisi olla pettymys. Ehkä on helpompi vaan pitää kiinni niistä kauniista muistoista? Luuletko, että joskus vielä palaat?

Ehkä menen joskus vierailemaan samalla kun kiertäisin Eurooppaa. Pysyvästi Suomeen asumaan en koskaan. Olen asunut täällä USA: Täällä ovat lapseni ja lapsenlapseni. Juuri noin, ikävöin monenlaista Suomesta, joita täältä ei saa. Silti en halua muuttaa Suomeen asumaan. Olen asunut yli puolet elämästäni Canberassa, kasvanut kaupungin mukana. Tapaamaan sukulaisia ja ystäviä. Ihailemaan maisemia ja nauttimaan Suomen kesästä. Talvestakin, vaikka se on aivan liian pitkä. Käymätiellä se on OK.

Olen muuttunut, en ole se entinen joka lähti nuorena tänne tuntemattomaan. Suomi on muuttunut, ei ole se Suomi, jonka jätin. Silti Suomella on paikka sydämessäni lopun elämääni.

Miulla on samoja tuntemuksia, vaikka en noin kauaa olekaan täällä vielä asunut. Pelkästään vierailemalla Suomessa pysyy varmaan se suomikuvakin parempana, kuin siellä pysyvästi asuessa.

Toisaalta itse en vielä poissulje väliaikaisesti takaisin Suomeen muuttamista. Kunhan se olisi väliaikaista. Ja vaikka loppuelämäni viettäisin ulkomailla, aina Suomella tulee olemaan paikka sydämessä. Myös Austraaliassa pysyvästi asuvana ja jo monta vuotta Suomesta pois asuneena ilmaisit tässä omatkin ajatukseni täysin. Suomesta on ikävä perhettä ja ystäviä ja hetkiä joista jää paitsi, joita ei ikinä saa takaisin.

Myös Prismaa, ruisleipää, grillimakkaraa ja saunaa on kamala ikävä. Kesäiltoja ilman hyttysiä kiitos. Nyt itse vanhempana suree sitä että lapsi ei näe isovanhempiaan kuin ehkä kerran vuodessa eikä isovanhemmat saa nähdä lapsenlapsensa kasvavan muuta kuin skypen kautta..

Ihana kuulla kohtalotovereiden fiiliksiä. Varmasti siinä vaiheessa kun on lapsia niin vielä enemmän toivoo, että Australia olisi vähän lähempänä. Ulkomailla asuminen on rikkaus, mutta vie se kyllä veronsakin…. Olen oikein tyytyväinen lasteni päiväkotiin lue lisää täältä ja kouluun josta voit lukea lisää täältä.

Myös terveydenhuolto on täällä Saksassa oikein hyvin mallillaan. Itse asiassa olen tyytyväisempi Saksan tarjoamaan terveydenhuoltoon kuin Suomen. Täällä lapsille valitaan oma lastenlääkäri, jossa käydään aina — niin sairastapauksissa kuin määräaikaistutkimuksissakin. Oma lääkäri tuntee siis lapsen koko historian. Erikoislääkäreillekin pääsee todella helposti ja mekin olemme tarvinneet niin silmä- ja korvalääkäriä, leukaortopedia kuin psykologiakin. En kiellä, etteikö sitä sukua ja ystäviä Suomessa olisi ikävä.

Juuri nyt tuntuu taas aika pitkältä, kun meillä on vielä 5 viikkoa kouluvuotta jäljellä ja Suomeen pääsemme kesälomalle vasta sitten! Onnekseni oma perheeni on myös ahkerasti vieraillut täällä meillä. Kulkeehan ne lentokoneet tännekin päin! Äitini oli juuri meillä jo kuudennen kerran ja siskoni on tainnut kyläillä meillä jo kahdeksan kertaa! Ja se jos mikä on mahtavaa. Elämä sujuu täällä nyt oikein hyvin ja mallikkaasti. Alan huomata pikku hiljaa juurtuvani tänne. Juuri nyt en edes haluaisi palata Suomeen.

Juuri nyt ei ole yhtään ikävä Suomeen asumaan. Sitä en tiedä millä mielellä olen vaikkapa kuukauden, puolen vuoden tai vuoden päätä. Mutta siihen asti aion nauttia olostani täällä! Aion elää hetkessä ja ottaa siitä kaiken irti.

Tämä taitaa olla se iänkaikkinen kysymys jota kysytään aina vaikka olisi asunut jo kuinka monta vuotta poissa Suomesta.

Ikävä suomi suomi seksiseuraa -

Ja varmaan joku kolme viikkoa. Joskus tuntuu myös uuvuttavalta aina aloittaa se tutustuminen alusta uusiin tyyppeihin.

Kaiken tämän ajan olen Sinua rakastanut ja ihaillut ja kaivannut vierellesi. Olen ihan hulluna Suhun. Lähelläsi ihan tärisen, kun olet niin upea.

Tahdon olla yhdessä kanssasi, se on uneni kaunein. Sinulle ihana rakkaani lähelle, Sinut tahdon löytää https: Etsi Toggle navigation Valikko.

Keskustelu24 Suhteet Tunteet Ikävä Etin kohta täältä seksiseuraa Etin kohta täältä seksiseuraa jämpti. Miksi sua ei näy missään? Mikä kohtaaminen on jäänyt sinulla kaikkein parhaiten mieleen? Vastaa alkuperäiseen viestiin Etin kohta täältä seksiseuraa Jos joku ei tule kohta tuohon ovelle ehdottelemaan.

Voi olla, että muutan jonnekkin eurooppaan vielä jossain vaiheessa, mutta ehdottomasti paikkaan mikä on hyvien lentoyhteyksien päässä. Varsinkin ihmisiä täällä, jengi on niin sosiaalisia ja välittömiä.

Joinain synkkinä päivinä kuitenkin toivoisin olevani suomessa. Olen aina ajatellut ennen tätä kokemusta, että mussa ei oo mitään suomipiirteitä. Ajattelin, että oon niin epäsuomalainen kun olla ja voi. Oon jopa ajatellu et oisin adoptoitu, enhän mä ees näytä suomalaiselta! Täällä oon huomannu, että loppuenlopuks oon kuitenkin aika suomalainen…. Se on jännä miten oon oppinu arvostamaan asioita, mitä pitää siellä asuessaan itsestäänselvyytenä.

Parasta siellä on se, että kaikki toimii! Kaikki tuntuu vaan niin helpolta. Suomessa olisin vain todennut olevani ja heittänyt aiheesta vitsin, mutta täällä tunnen itseni muutenkin jotenkin niin vitun pieneksi ja surkeaksi, etten vain kyennyt. Vastasin todella nolosti ja hiirulaismaisesti "joo", ei varmasti ainakaan nostanut pisteitäni näissä ympyröissä, tyypin ilmekin oli sen mukainen, eikä keskustelu siitä jatkunut.

Yhyy, haluan takaisin kotiin ja omaan työpaikkaan, jossa ihmiset pitävät minua fiksuna ja hauskana, mutta kummallisena, eikä kukaan vittuile tai katso nenänvartta pitkin.

Kissallakin on mouru ja se vinkuu yötä päivää. Tunnen täältä muutaman ihmisen. Erään lukioaikaisen kaverini, joka viettää suurimman osan ajastaan happotripeillä ja opiskelee jotain vaatesuunnittelua. Mäkin sanon, että älä vielä lyö hanskoja tiskiin. Sä kuitenkin pääset ihan varmasti vielä asumaan Suomessa elämäsi aikana. Koita nyt nauttia tästä ajasta, jos suinkin mahdollista. Mä asun ite Ruotsissa ja tavallaan pelkään tota kahden maan välille juuttumista.

Huomaan, että oikeasti välttelen läheisempää tutustumista ihmisiin, koska olen vain käymässä. Tosin olen täällä "käymässä" vielä vähintään kaksi vuotta, joten ehkä sitä voisi kuitenkin tehdä olonsa väliaikaisesti kotoisaksi Totta, ihan samanlaista arkea siellä toisessa maassakin eletään. Asun Ranskassa, Pariisissa mutten puhu ranskaa. Vietän suurimman osan ajastani englantia puhuvien ihmisten kanssa, joten asia OK mutta varmasti vaikuttaa myös asiaan.

Alku on aina hankalaa uusien asioiden kanssa, kyllä se siitä helpottuu: Ellei iske kauhea koti-ikävä heti sen jälkeen kun on arkeen tottunu, kuten mulla kävi. Plus kielitaito kehittyy nopeaan, kohta heität samaa settiä maan kielellä kuin suomen kielellä: Haha joo, toi kulttuurishokki! Poskipusut, illallinen 22 aikaan ja järjetön tupakoiminen ynnä muut kulttuurierot oli aluksi kunnon shokki: D Varmaan kun menen Suomeen niin on ikävä Ranskaa ja ihmisiä siellä En mä vielä hanskoja tiskiin heitä, syön mun lohtusalmiakkeja ja luen suomalaisia kirjoja D:.

Hmmm mä taidan ikävöidä mun ideaalielämää Suomessa, huomaan ajattelevani kaiken niin ruusuisesti D: Talvikin on mun kuvitelmissa ah niin ihanaa kenkien narskumista lumella ja auringonpaistetta, vaikka todellisuus on kylmää ja pimeää hytisemistä dösäpysäkillä D:.

D Kannattaa muistaa, ettei kulttuurishokki ole välttämättä mikään suoranainen shokki tai järkytys, vaan usein kulttuurishokki ilmenee siten, että kaikki tuntuu hankalalta ja väsyttävältä ja uuden maan toimintatavat ärsyttävät.

Se on tavallaan sen alun "kuherruskuukauden" vastakohta. Kun alussa kaikki tuntuu uudelta, jännittävältä ja hienolta, kulttuurishokin aikana suunnilleen kaikki ärsyttää, ja tulee ajateltua, että mikseivät asiat voi mennä tai toimia niin kuin Suomessa.

Juuri siinä kulttuurishokin vaiheessa iskee usein myös koti-ikävä. Sitä vaihetta seuraa sitten sopeutuminen, jolloin uutta kulttuuria ei enää nähdä mustavalkoisena, opitaan paikalliset tavat ja hyväksytään se, että asiat hoidetaan eri tavalla. Mä muutin just ite Suomeen 1,5v jälkeen. Asuin "vaan" Virossa, mutta läheisestä sijainnista huolimatta kulttuurierot on melkoiset. Älkää uskoko, kun suomiopiskelijat Baltic Guidessa sanovat, että kulttuurieroja ei oo. Ei tietenkään oo, jos viettää kaiken ajan muiden suomalaisten kanssa ja asuu jossain Viru väljakilla..

Ikävä suomi suomi seksiseuraa -

Itse asiassa olen tyytyväisempi Saksan tarjoamaan terveydenhuoltoon kuin Suomen. Etusivu » Keskustelut » Suhteet » Muutin pois Suomesta - järjetön ikävä takaisin. Satunnaiset panotreffit, iso turn-off.

 1. ikävä suomi suomi seksiseuraa
  October 2, 2012 at 22:08

  -

 2. ikävä suomi suomi seksiseuraa
  October 2, 2012 at 03:39

  -

 3. ikävä suomi suomi seksiseuraa
  October 2, 2012 at 10:42

  -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *